Wegens beëindiging van de werkzaamheden van dr. Wong Chung zal de praktijk vanaf vanaf 1-1-2023  permanent gesloten zijn.

Dokter Wong-Chung maakt bij het behandelen van patiënten gebruik van zijn uitgebreide kennis van, en ervaring met de Westerse Geneeskunde en de acupunctuur.

Hij beschouwt de acupunctuurtherapie niet als alternatief, maar als een additief en complementair bij zijn werkzaamheden als arts-acupuncturist.

Hij noemt het in zijn algemeenheid: Medische Acupunctuur; De meer specifieke neurologische behandelingen vallen onder de: Neuro-Acupunctuur therapie.

Zijn ervaringen met de acupunctuur bestrijken een zeer breed veld. Hij ziet voornamelijk therapieresistente pijnklachten, maar ook regulatie stoornissen. Acute stoornissen worden door hem ook behandeld, maar worden doorgaans eerst door de huisarts gezien.

Dokter Wong-Chung heeft een holistische aanpak in zijn behandelwijze, dat wil zeggen dat hij de mens beschouwd als een geheel van het fysieke en het psychische en beide mogelijke zijdes van de problematiek zullen derhalve dan ook onderzocht en waar nodig behandeld worden. Hij behandelt derhalve niet enkel de klacht, maar de gehele mens.

Uit dokter Wong Chung zijn decennialange ervaring met acupunctuur is gebleken dat er gemiddeld minimaal 6 afspraken nodig zijn om, wanneer de acupunctuur positief aanslaat, de mogelijkheid te hebben tot een meer langdurig/ blijvend positief resultaat. Een korter behandeltraject is doorgaans in dit opzicht minder succesvol gebleken.

Hoe wordt een behandeltraject opgestart:

 1. Stuur een e-bericht met uw persoonsgegevens (naam, adres, woonplaats etc.) en de klacht/aandoening waarvoor u behandeld wil worden via het contactformulier.
 2. Een werkdag na het versturen van uw bericht, kunt u telefonisch contact opnemen met de dokter, enkel, op het telefonisch spreekuur dat is elke werkdag ’s ochtends van 8.40 tot 9.10, met uitzondering van dinsdag, dan is het spreekuur tot 11.00, via dit telefoonnummer: (+31) 024 – 3551153.
 3. Tijdens dit gesprek, zal er met de dokter worden besproken wat de eventuele behandelmogelijkheden zijn voor uw klachten. Waar nodig zal de dokter naar additionele medische gegevens vragen, voordat hij zijn plan kan bepalen. Bij voldoende informatie worden de klacht en medische gegevens in kaart gebracht, zal daarbij de toegevoegde waarde van acupunctuur in uw casus worden bepaald en zal daarna het behandelplan worden bepaald. Ook zal doorgaans de eerste afspraak worden gemaakt, wat meestal al op zeer korte termijn mogelijk is.
 4. Tijdens de eerste afspraak zal er een uitgebreide anamnese plaatsvinden en waar nodig verder (lichamelijk) onderzoek, inclusief een eerste behandeling.
 5. Bij elke vervolgbehandeling zal er opnieuw worden gekeken naar de klachten en zal waar nodig de behandeling worden aangepast.
 6. Zoals eerder vermeld zijn er gemiddeld minimaal zes afspraken nodig, daarna zal de situatie als nodig opnieuw geëvalueerd worden en zal er bepaald worden of verder behandeling zowel noodzakelijk als zinvol zal zijn.

 


Meest met acupunctuur behandelde klachten

Let op: dit is geen complete lijst met door dokter Wong Chung behandelde klachten, slechts een overzicht van het soort klachten dat vaak door  dokter Wong Chung behandeld wordt. Neem altijd voor een op u gericht advies en overleg over de behandelmogelijkheden contact op met dokter Wong Chung, ongeacht of uw klacht in de onderstaande lijst staat.

Hoofdpijn

 1. Migraine
 2. Hoofdpijn na ongevallen
 3. (spier)Spannings hoofdpijn
 4. Hoofdpijn bij infecties / ontstekingen

Aandoeningen bewegingsapparaat:

 1. Nek: Whiplash, stijve nek
 2. Schouder: RSI, bursitis, frozen shoulder
 3. Elleboog: Tenniselleboog, golfers elleboog, bursitis
 4. Knie: Artrose, overbelastingsklachten
 5. Wervelkolom: klachten bij scoliose, pijn tussen schouderbladen, scapulocostaal syndroom
 6. Rugpijn: lage rugklachten, slijtage
 7. Overig: Achillespijn, hielspoor, Jicht

Gynaecologische klachten

 1. Incontinentie (stress en urge),
 2. Onvruchtbaarheid en ondersteuning bij IVF
 3. Problemen rondom bevalling
 4. Dwarsligging van de foetus (baby)
 5. Menstruatieproblematiek (PMS / hormonaal)
 6. Overgangsklachten
 7. Buikklachten bij endometriose

Interne Geneeskunde

 1. Tractus digestivus: maagpijn, andere maagproblemen, darmklachten (oa crohn en collitis ulcerosa), spastische darm (irritable bowel syndrome), obstipatie, diarree,  slikklachten
 2. Hypertensie
 3. Chronisch vermoeidheid syndroom

Oogheelkunde

 1. Oogbewegingstoornissen
 2. Netvliesdegeneratie

Keel-Neus-Oorheelkunde

 1. Tinnitus (oorsuizen)
 2. Allergieën (waaronder hooikoorts en huisstofmijtallergie)
 3. Chronische sinusitis
 4. Duizeligheid (vertigo)
 5. Reukstoornissen
 6. Stemklachten (onder andere heesheid)
 7. Slikproblemen

Cardiologie (hart en vaatziekten)

 1. Ritmestoornissen
 2. Pijn op de borst

Psychosomatiek

 1. Burn-out klachten
 2. Angst en paniek klachten
 3. Depressie en somberheid
 4. Stress

Huidaandoeningen 

 1. Allergische reacties
 2. Jeuk
 3. Chronisch eczeem
 4. Psoriasis

Neurologie

 1. Migraine
 2. Hoofdpijn (diffuus, spierspanning, stress, onverklaard)
 3. Chronische post-traumatische hoofdpijn
 4. Whiplash, (chronische) bewegingsstoornissen
 5. Vegetatieve stoornissen (oa koude handen en voeten (ziekte van Raynoud), CRPS)
 6. Chronische hik

Urologie

 1. Erectiestoornissen
 2. Prostaatklachten en blaasklachten (waaronder incontinentie en retentie)

Overig gebieden

 1. Acupunctuur tegen roken
 2. Acupunctuur bij afvallen

Zoals vermeld: bovenstaand is een overzicht van door Dokter Wong Chung vaak behandelde problematiek.
Dit is derhalve geen complete lijst van alle door dokter Wong Chung te behandelen aandoeningen.
Wij adviseren u, altijd uw persoonlijke klacht of aandoening voor te leggen aan dokter Wong Chung, voor beoordeling van de mogelijkheden van acupunctuurbehandeling.

Klik hier voor een overzicht van de door hem, op neurologisch gebied, meest behandelde aandoeningen.

Klik hier voor een overzicht van de World Health Organisation (1999), van aandoeningen die te behandelen zijn met acupunctuur.

Extra: Dystonie behandeld met Acupunctuur (verhaal van een succesvol behandelde patiënt).