Hieronder volgt in het kort het verhaal van een patiënt met dystonie, Succesvol behandeld met acupunctuur door dokter Wong Chung.

Een meisje van 12 jaar kreeg een jaar geleden tijdens een balspel de bal tegen de linkerpink die daardoor helemaal naar achterklapte.
Correctie naar normale stand lukte niet. De pink bleef rood, gezwollen en in dystone stand staan. Tevens was het continue pijnlijk bij de minste aanraking.
Op de röntgenfoto’s waren geen afwijkingen te zien.

Onderzoeken en behandelingen bij orthopedisch chirurgische handpoli’s en pijnteams gaven geen verbetering.
Doorverwijzing naar een psycholoog werd voorgesteld. Echter de vader werd geadviseerd, door een bevriende dermatoloog/acupuncturist, om voor acupunctuurtherapie te gaan.
De acupunctuur behandeling bestond uit een combinatie van schedelacupunctuur volgens Jiao Shunfa, TCM acupunctuur, Segmentale acupunctuur en Laseracupunctuur.

Na 3 behandelingen in 3 weken was de stand van de pink weer normaal, had ze geen pijn meer en kan ze nu de pink en hand weer normaal bewegen en gebruiken.

Diagnose: pijnlijke dystonie van de linkerpink als onderdeel van een Complex regionaal Pijnsyndroom ten gevolge van een trauma tijdens een balspel

Dystonie hand vóór acupunctuur

Dystonie vóór acupunctuur

Dystonie hand ná acupunctuur

Dystonie ná acupunctuur

Hierboven zie je twee foto’s: één foto van de (stand van de) hand en vingers, vóór behandeling. En een foto ná de behandeling.
Op de foto van de hand vóór de behandeling zie je een donker verkleurde gezwollen hand met de pink in dystone stand.
Op de foto  van de hand na de behandeling is dit beeld hersteld.